Historien om hvorfor det blev en Welsh for mig

Mig og min Welsh Mountain Fakla Joy

Jeg købte min første welsh i 2005, Lillelunds D'Artagnan en Welsh cob, på 145 cm i stang, med det skønneste temperament. Han blev dog ikke købt på grund af temperamentet, men fordi jeg red hans far og mor, hos daværende stutteri Lillelund i Aulum. Hans far Glanwyrnvy Squire, var en fantastisk cob hingst med en meget særlig personlighed, jeg møder ikke en som ham igen. Han og de andre skønne Welsh ponyer på stutteri Lillelund var den direkte årsag til, at jeg købte min egen, og til at jeg i dag har et mindre hobbyavls stutteri. 

Hvad faldt jeg for hos racen?

Først og fremmest er en welsh alsidig og altid en fest, de fås i mange størrelser og farver. De kan være cool og modige men også varme og klar på ballade, de er utroligt kloge og lærer hurtigt nyt.

Jeg vil give en kort præsentation af de forskellige sektioner, for welshponyen fås i 5 forskellige udgaver: 

Welsh Mountain (sektion A)

En lille stærk pony med udtryk, charme og lækkert hår. De er typisk mellem 110-122 cm i stang. Er rigtig gode til børn, de er dygtige springere og meget stabile for vogn.

Welsh Ponyen (sektion B)

Måler mellem 123-137 cm, er en ridemodel, de avlet med ridning for øje.

Welsh Ponyen af Cob type (sektion C)

Måler mellem 123-137 cm i stang, er en mere robust pony, med et ben i hvert hjørne, de kan let bære en lille voksen og er dermed en familiepony, de er modige, kloge, fulde af liv og har mod på livet.

Welsh Cob (sektion D)

Cobben er en stor hest i ponys krop, de har mod og udstråling. De måler 138 +, men er typisk mellem 145-155 cm.